,

Jelek gruaje i zonës së Tropojës

Materiali:         Pëlhurë prej leshi ose stofi

Teknika:           Qëndisje

Kultura:            Shqipëri e Veriut

Periudha:          Shek XIX- XX

Dimensionet:     37cm x 18cm

 

Përshkrimi:        Jelek gruaje i qëndisur me motive 3-lulesh. I përdorur kryesisht në zonën e Tropojës dhe rrethina. Riprodhim në miniaturë i modelit origjinal i punuar me dorë. Ornamentet e luleve të qëndisura në jelekë dhe këmisha janë karakteristikë e krahinave të veriut të Shqipërisë.

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

sqSQ