BLOG

Arbëreshët ‘pushtuesit”e paqtë të Italisë.

Jeta e arbëreshëve të Italisë është histori e qëndresës dhe e mbijetesës së tyre ndër shekuj, duke na sjellë sot  në kohët moderne, të gjallë e të freskët gjuhën arbëreshe, kulturën, doket e zakonet, si dhe besimin e tyre si pasuri e çmuar shpirtërore dhe si shprehje e spikatur e identitetit të tyre në një botë që po shkon me shpejtësi drejt globalizimit dhe rrafshimit...
Read More

Kur tradita thërret, veshjet popullore flasin.

Madhështia dhe tragjizmi i popullit shqiptar, tërhoqi pas përshkrues e studiues të traditave e zakoneve, duke zgjuar interesin rreth etnografisë dhe trashëgimisë kulturore të vendit tonë. Jelek gruaje i krahinës Shqipëri e Mesme Ngjyrat dhe kodet etnografike, zbërthehen me universalen nga pena e autorëve vendas e të huaj, duke i bërë këto botime promovuese të identitetit tonë kombëtar. Pjesë e pasurisë së biblotekës sonë janë...
Read More

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

sqSQ