,

Jelek gruaje i zonës së Tropojës

JELEK I TROPOJËS

Materiali:           Pëlhurë prej leshi ose stofi

Teknika:             Qëndisje

Kultura:              Shqipëri e Veriut

Periudha:           Shek XIX- XX

Dimensionet:     38cm x 18cm

Përshkrimi:       Jelek gruaje i qëndisur me motive lulesh ku mbizotërojnë ngjyrat. I përdorur kryesisht në zonën e Tropojës dhe rrethina. Riprodhim në miniaturë i modelit origjinal i punuar me dorë. Ornamentet e luleve të qëndisura në jelekë dhe këmisha janë karakteristikë e krahinave të veriut të Shqipërisë.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

sqSQ