,

Jelek gruaje i zonës së Tropojës

Materiali:          Pëlhurë prej leshi ose stofi

Teknika:            Qëndisje

Kultura:            Shqipëri e Veriut

Periudha:          Shek XIX- XX

Dimensionet:     38cm x 19cm

 

Përshkrimi:        Jelek gruaje me motive të qëndisura lulesh. I përdorur kryesisht në zonën e Tropojës dhe rrethina. Riprodhim në miniaturë i modelit origjinal i punuar me dorë. Ornamentet e luleve të qëndisura në jelekë dhe këmisha janë karakteristikë e krahinave të veriut të Shqipërisë.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

sqSQ