,

Xhubleta e Malësisë së madhe

Materiali:       Shajak

Teknika:         Thurje dhe qëndisje

Kultura:          Shqipëri e Veriut

Dimensionet:   30cm x 34cm

Periudha:        4,000 vjeçare – (Ministria e Kulturës është në fazën e përfundimit të dosjes për futjen e xhubletës në listën e siteve të trashëgimisë kulturore botërore të ruajtura nga UNESCO).

 

Përshkrimi:    Riprodhim në miniaturë i modelit origjinal të Xhubletës. I qepur me rripa prej shajaku horizontale të ndërthurur me njëri tjetrin me gajtanë prej leshi. Ndër rreshta janë ndërthurur rruazat dhe qëndisur simbolet karakteristike. Riprodhim në miniaturë i modelit origjinal.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

sqSQ